keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Saven käyttö ihonhoidossa

Savi sisältää runsaasti hyödyllisiä mineraaleja ja entsyymejä. Savi sisältää mm. rautaa, magnesiumia, kalsiumia, natriumia ja kaliumia. Savi puhdistaa ihohuokoset syvältä ja kirkastaa ihoa, sekä aktivoi pintaverenkiertoa ja solujen uudistumista. Savella on myös taipumus parantaa ihon vastustuskykyä ja se tappaa haitallisia bakteereja. Akneen taipuvaiselle iholle saven käyttö onkin tärkeää. Savi sopii myös hiuspohjan ja hiusten hoitoon.

On olemassa mm. vihreää-, valkoista-, sinistä- ja valkoista savea mitä käytetään ihonhoidossa. Vihreä savi sopii rasvaiselle iholle, koska se imee rasvaa ja epäpuhtauksia. Vihreää savea voidaan käyttää myös ihottuman hoidossa. Valkoinen savi (kaoliinisavi) sopii normaalille, herkälle ja myös kuivalle iholle. Se auttaa vaalentamaan maksaläiskiä/pigmenttiläikkiä ja silottaa juonteita. Sininen savi sopii kaikille ihotyypeille, varsinkin väsyneelle, elottomalle ja stressaantuneelle iholle. Se kirkastaa ja heleyttää. Sininen savi on erinomainen tupakoitsijoille. Punaista savea suositellaan lehahtelevalle, punoittavalle, couperoottiselle ja herkälle iholle. Punainen savi elävöittää ja kosteuttaa.

Suosittelen ehdottomasti ottamaan saven osaksi ihonhoitoasi. Käytän itse savea naamion muodossa kerran viikossa. Tässä helppo ohje savinaamiolle:

½-1 tl ruokalusikallista valitsemaasi savea
2 tl vettä
½-1 tl öljyä (esim. oliiviöljy, jojobaöljy, porkkanaöljy, jne.)
pari tippaa eteeristä öljyä (ihon mukaan, esim. tea tree/sitruunaöljy sopii rasvaiselle iholle, patsuliöljy sopii kuivalle ja ikääntyvälle iholle, laventeliöljy sopii kaikille ihotyypeille)
Vinkki! Voit kokeilla tätä ohjetta myös jättämällä kokonaan öljyn pois. Tällöin savi kuivuu iholle. Tämä sopii rasvaiselle iholle.

Sekoita savi ja vesi keskenään kipossa. Sekoita toisessa kipossa öljy ja eteerinen öljy keskenään ja kaada ne savi-vesi seoksen joukkoon. Sekoita hyvin ja levitä puhdistetulle iholle. Anna vaikuttaa noin 15 min ja huuhtele lämpimällä vedellä. Muista kosteuttaa iho naamion jälkeen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti